Volkswagen Neo är elbilen vi väntat på – första bilden

Volkswagen har länge pratat om sitt elbilskoncept ID och att den första elbilen under det emblemet blir en bil i storlek med en rymlig VW Golf. Nu kan vi avslöja att modellen går under arbetsnamnet Neo internt.

Volkswagen Neo ska ha en räckvidd på mellan 40 och 60 mil enligt NEDC-körcykeln beroende på val av batteripaket. Det mest intressanta är dock att den påstås bli billigare än Tesla Model 3.

Genom motorbloggen Electrek får vi reda på att tyska tidningen Bild har fått tag på en bild på Volkswagen Neo. Det är bilden ni ser ovanför. Lansering är dock fortfarande ett tag bort. 2020 har man talat om för ID (Neo) samt den större crossovervarianten ID Crozz.

Ska vara rymlig

Jämförelsevis så säger Volkswagen att bilen är i storlek med en Golf, men rymlig som en Passat. Vår bedömning är att bilen ser ut att vara liten, men helt klart är att drivlinan för en elbil ofta tar mindre plats än en bensindriven motsvarighet om batterierna placeras smart.

Nedan ser du Volkswagen ID Concept intill ”Volkswagen Neo”.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.