Volkswagen lanserar ny fyrhjulsdriven variant av Volkswagen ID.4

Volkswagen ID.4 finns sedan tidigare som en fyrhjulsdriven version i form av den mer sportiga varianten Volkswagen ID.4 GTX. Nu utökar Volkswagen sitt erbjudande med en fyrhjulsdriven variant av ID.4 utan GTX-behandlingen.

Den nya Volkswagen ID.4 Pro 4MOTION är baserad på den bakhjulsdrivna ID.4 Pro Performance, men med tillskottet av en ytterligare motor. ID.4 Pro 4MOTION får därmed hela 265 hästkrafter vilket gör den betydligt kvickare. 0 till 100 km/h gör den på 6,9 sekunder och toppfarten är 180 km/h.

De dubbla elmotorer skapar också en ordentligt kraftfull dragbil. Med fyrhjulsdriften höjs den maximala dragvikten till 1 200 kilo. Det är 200 kilo mer jämfört med den tidigare Pro Performance-varianten med endast bakhjulsdrift.

Huvuddrivkraften kommer från motorn på bakaxeln. Det är en permanentmagnetiserade synkronmotorn med en effekt på 204 hk. På framaxeln sitter en asynkronmotor som levererar en effekt på 109 hk. Asynkronmotorer kännetecknas av sin korta inkopplingstid och höga verkningsgrad vilket gör den speciellt lämplig att använda som en boosterenhet som kan aktiveras tillfälligt utan dröjsmål vid behov.

Den nya Volkswagen ID.4 Pro 4MOTION får ett batteri på 77 kWh och en räckvidd på upp till 511 kilometer. Snabbladdningen är möjlig med upp till 135 kW, vilket innebär fem till 80 procent på 36 minuter. AC-laddning vid hemmaladdning är möjlig med upp till 11 kW.

Volkswagen ID.4 Pro 4MOTION går att beställa från och med idag. Priserna i Sverige startar på 584 900 kronor.

– Vi är glada att nu kunna erbjuda ID.4 Pro 4MOTION och därmed uppfylla kundernas önskemål om en extra version med fyrhjulsdrift. Den är positionerad mellan den effektiva och bekväma bakhjulsdrivna versionen och det sportiga flaggskeppet. Denna nya version av vår populära elsuv har förstås potential att bli en Sverige-favorit bland både privatpersoner och tjänstebilsförare, säger Sten Forsberg, chef Volkswagen Sverige.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.