Ett lösenord kommer att skickas till din e-postadress.

Volkswagen gör sig redo att lansera det sjätte konceptet av en elbil i serien ID som är biltillverkarens stora elbilsatsning. Bilen är en 7-sitsig SUV som fått namnet ID. Roomzz.

Elbilen är fyrhjulsdriven, utrustad med två elmotorer som ska ge en totalt effekt på 306 hk. Accelerationen från 0 till 100 sker på 6,6 sekunder och bilen har en topphastighet på 180 km/h. Batteriet, som laddas induktivt är på 82 kWh vilket ger en räckvidd på 450 km.

Tillverkningen av bilen är planerad att starta 2021. Bilen kommer först att lansera i Kina, och därefter följer en global lansering.

Elbilen är utrustad med IQ.DRIVE – Volkswagens nya koncept för självkörande bilar vilket gör att bilen kan navigera runt i trafiken på egen hand. Som förare kan man välja mellan två körlägen, det manuella ID. Drive eller det helautomatiska ID. Pilot. Genom att placera handen i fem sekunder på VW-emblemet på ratten tar ID. Pilot över.

När bilen är i självkörande läge förflyttar ratten sig i ett viloläge vilket ger förare mer utrymme. Föraren tar enkelt kontrollen igen genom att enkelt röra vid ratten.