Volkswagen lanserar koncept av sjusitsig elbil

Volkswagen gör sig redo att lansera det sjätte konceptet av en elbil i serien ID som är biltillverkarens stora elbilsatsning. Bilen är en 7-sitsig SUV som fått namnet ID. Roomzz.

Elbilen är fyrhjulsdriven, utrustad med två elmotorer som ska ge en totalt effekt på 306 hk. Accelerationen från 0 till 100 sker på 6,6 sekunder och bilen har en topphastighet på 180 km/h. Batteriet, som laddas induktivt är på 82 kWh vilket ger en räckvidd på 450 km.

Tillverkningen av bilen är planerad att starta 2021. Bilen kommer först att lansera i Kina, och därefter följer en global lansering.

Elbilen är utrustad med IQ.DRIVE – Volkswagens nya koncept för självkörande bilar vilket gör att bilen kan navigera runt i trafiken på egen hand. Som förare kan man välja mellan två körlägen, det manuella ID. Drive eller det helautomatiska ID. Pilot. Genom att placera handen i fem sekunder på VW-emblemet på ratten tar ID. Pilot över.

När bilen är i självkörande läge förflyttar ratten sig i ett viloläge vilket ger förare mer utrymme. Föraren tar enkelt kontrollen igen genom att enkelt röra vid ratten.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.