Volkswagen lanserar bilmärket Scout med eldriven pickup och terräng-suv i USA

Volkswagen-koncernen ska lansera en eldriven pickup och en större SUV-liknande terrängbil (R-SUV) i USA med produktionsstart 2026. Det hela kommer ske genom det nygamla varumärke Scout som Volkswagen äger rättigheterna till.

Även om det dröjer några år till produktionsstart så kommer vi få se de första prototyperna nästa år. Idag får vi se dessutom två skissbilder som kan ge en föraning om vad som komma skall.

– Vi tar nu tillfället att ytterligare stärka vår position på en av de viktigaste tillväxtmarknaderna för elbilar. Elektrifiering ger en historisk möjlighet att komma in i det mycket attraktiva segmentet för pickuper och R-SUV:ar, säger Herbert Diess, VD för Volkswagen Group.

Målet med den nya satsningen är att stärka Volkswagens position i USA. Som koncern har Volkswagen ambitionen att nå en marknadsandel på 10 procent i landet. En pickup och terrängbil är en viktig del i detta. Det nya varumärket kommer att agera som ett fristående företag inom koncernen.

– Det företag vi kommer att etablera i år kommer att vara en separat enhet och varumärke inom Volkswagen-koncernen som ska styras oberoende. Detta är i linje med den nya koncernens styrmodell. Små enheter som agerar agilt och har tillgång till våra tekniska plattformar för att nyttja synergier, säger Arno Antlitz, CFO på Volkswagen Group.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.