Volkswagen-koncernen inleder elbilssamarbete med kinesiskt bolag

Jochem Heizmann och An Jin undertecknar ett samförståndsavtal.

Volkswagen har tecknat ett samförståndsavtal med kinesiska JAC Motors. Syftet är att skapa ett långsiktigt samarbete med syfte utveckla eldrivna fordon för den kinesiska marknaden.

Samarbetet drivs av en vision om att uppnå en nivå med nollutsläpp, som är avgörande för Kinas miljö- och samhällsutveckling. Kina lider idag av allt större problem med utsläpp och miljöföroreningar, som till stor del beror på en fossil transportsektor.

– Volkswagen-koncernen strävar efter att ligga i framkanten inom elektrisk mobilitet och vi ser fram emot att utforska alla möjligheter till ett nära och ömsesidigt fördelaktigt partnerskap med JAC. Vi tror att ett samarbete skulle gynna båda företagen och ge stort mervärde för våra kunder, miljön och det kinesiska samhället i stort, säger Matthias Müller, VD Volkswagen i ett pressmeddelande.

An Jin, ordförande i JAC svarar med att han ser fram emot ett storskaligt samarbete med Volkswagen-koncernen och ser möjligheten att ge de kinesiska konsumenterna kostnadseffektiva och helelektriska bilar som främjar den inhemska fordonsindustrin.

Volkswagen har tidigare varit blygsamma i sina uttalanden om en eldriven framtid, men i och med detta samarbetena berättar de också om sin strategi att utveckla och lansera 30 nya helelektriska fordon de kommande 10 åren.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.