Följ Allt om Elbil

Hej, vad letar du efter?

Elbil

Volkswagen-koncernen har dubblat leveranserna av elbilar med nya modeller

I ett nytt pressutskick pratar Volkswagen-koncernen siffror. Under årets tredje kvartal har koncernen dubblat leveranserna av elbilar jämfört med samma period förra året. En tydlig effekt av lanseringen av den eldrivna plattform MEB och en rad nya elbilar under perioden.

Under årets tredje kvartal levererade VW-koncernen totalt 122 100 elbilar på global nivå. För helåret är leveranssiffran 293 100 elbilar. Flest elbilar levererade koncernen i Europa.

Till Europa gick 72 procent av koncernens levererade elbilar. Hittills i år är man dessutom (med 26 procent) marknadsledande på den europeiska marknaden sett till andelen av leverade elbilar, skriver VW i ett pressmeddelande.

I USA är Volkswagens motsvarande marknadsandel för elbilar 8 procent, vilket gör Volkswagen till den andra största leverantören av elbilar hittills i år. I Kina är andelen lägre, men Volkswagen försäkrar att volymerna nu ökar kraftigt i landet.

– Vår globala elbilsoffensiv fortsätter med full fart framåt: vi är helt klart nummer 1 för helelektriska bilar i Europa och nummer 2 i USA. I Kina fick vi verkligen fart under tredje kvartalet, med leveranser av elbilar som låg nästan 60 procent högre än under hela första halvåret, säger koncernens försäljningschef Christian Dahlheim.

Topp 5 bland elbilsmodellerna under niomånadersperioden var följande:

  1. Volkswagen ID.4, 72 700 bilar
  2. Volkswagen ID.3, 52 700 bilar
  3. Audi e-tron (inkl. Sportback), 36 100 bilar
  4. Porsche Taycan (inkl. Cross Turismo), 28 600 bilar
  5. Skoda Enyaq iV, 28 200 bilar
Bild: VolkswagenRelaterad läsning

Skriven av

Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.

Kommentera eller läs kommentarer

Elbil

I förra veckan började det komma indikationer på att världspremiären för den elektriska Folkabussen närmar sig. Genom en reklamfilm som Allt om Elbil fick...

Elbil

Efter att under många år ha setts som en pionjör inom elbilar med Nissan Leaf är det dags för Nissan att öka takten ytterligare....

Stöd Allt om Elbil

Annons

Följ oss på Facebook

Vårt nyhetsbrev

En gång i månaden skickar vi ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.

Annons
Annons