Ett lösenord kommer att skickas till din e-postadress.

En R-version av den precis lanserade Volkswagen ID.3 kan komma under de fem kommande åren. Den kommer ha fyrhjulsdrift och mer prestanda – och bättre acceleration än dagens Golf GTI. Det skriver brittiska AutoCar.

Det är i en intervju med Jurgen Stackmann, försäljningsdirektör på Volkswagen som AutoCar får de smaskiga detaljerna.

Annons

– Om det finns en framtid för R så måste den vara eldriven, det är enkelt så. Det kommer inte ske nästa år, för vi måste först definiera vad R är i den elektriska världen, säger Jurgen.

– ID-familjen bör ha samma utökade bilar som idag, till exempel GTI och R. Folk gillar prestanda, och jag är helt säker att folk skulle gilla prestanda i ID-bilarna också, säger Frank Welsch, R&D på VW.

Han tillägger att situationen är lite annorlunda med en normal ID-modell. Vi har bra prestanda redan från början. Det är bara att peta på pedalen, så känner man kraften direkt. Ingen GTI-modell är snabbare från 0-60km/h än ID.3, påpekar Frank.

– En ID.3 kommer behöva ha fyrhjulsdrift och en extra kraftfull elmotor, tillägger Frank och avslutar: Inom fem år kommer vi vara där, men vi har mycket arbete med andra ID-modeller innan dess.