Volkswagen kan lansera en ID.3 R om fem år

En R-version av den precis lanserade Volkswagen ID.3 kan komma under de fem kommande åren. Den kommer ha fyrhjulsdrift och mer prestanda – och bättre acceleration än dagens Golf GTI. Det skriver brittiska AutoCar.

Det är i en intervju med Jurgen Stackmann, försäljningsdirektör på Volkswagen som AutoCar får de smaskiga detaljerna.

– Om det finns en framtid för R så måste den vara eldriven, det är enkelt så. Det kommer inte ske nästa år, för vi måste först definiera vad R är i den elektriska världen, säger Jurgen.

– ID-familjen bör ha samma utökade bilar som idag, till exempel GTI och R. Folk gillar prestanda, och jag är helt säker att folk skulle gilla prestanda i ID-bilarna också, säger Frank Welsch, R&D på VW.

Han tillägger att situationen är lite annorlunda med en normal ID-modell. Vi har bra prestanda redan från början. Det är bara att peta på pedalen, så känner man kraften direkt. Ingen GTI-modell är snabbare från 0-60km/h än ID.3, påpekar Frank.

– En ID.3 kommer behöva ha fyrhjulsdrift och en extra kraftfull elmotor, tillägger Frank och avslutar: Inom fem år kommer vi vara där, men vi har mycket arbete med andra ID-modeller innan dess.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.