Volkswagen investerar i Northvolt och batteritillverkning i Salzgitter

Tidigare har vi kunnat skriva om att Volkswagen och den svenska batteritillverkaren Northvolt inleder ett samarbete genom ett gemensamt samriskbolag. Nu går arbetet in i nästa fas.

Volkswagen investerar totalt 450 miljoner euro i det gemensamma projektet vilket ska resultera i fabriken Northvolt Zwei, som ska byggas i Salzgitter, Tyskland.

– Vi optimerar Volkswagen-koncernens strategiska position inom det framtida viktiga affärsområdet batterier. Förutom en mycket säker leverantörsbas med externa producenter bygger vi nu systematiskt upp ytterligare kapacitet, säger Stefan Sommer, medlem i koncernledningen med ansvar för komponenter och upphandling samt ledamot i Northvolt AB:s styrelse.

Produktionen av battericeller vid anläggningen planeras starta i början av 2024 med en initial produktionskapacitet på 16 gigawattimmar. Enbart i Europa räknar Volkswagen med en årlig efterfrågan på över 150 gigawattimmar från 2025, och en efterfrågan i Asien på samma nivå.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.