Volkswagen ID sägs bli mycket billigare än Tesla Model 3

När Volkswagen lanserar sina nästa elbil om två till tre år så kommer den kosta betydligt mindre än Teslas ”folk-elbil” Model 3. Det sa VW:s strategichef Thomas Sedran under en presskonferens i München.

Tesla har satt riktpriset 35 000 dollar (ca 290 000kr) på sin elbil Model 3 i USA. Volkswagen har också lovat en helt ny revolution på bilmarknaden med sin nya ”folk-elbil” Volkswagen ID. Nu berättar man att priset kommer att landa ungefär 7500 dollar under priset på Model 3. Alltså ett riktpris på ungefär 230 000kr.

Visserligen vet vi inte vad det exakta priset i Sverige är på någon av bilarna ännu. Skatter, subventioner och så vidare kan komma att tillkomma. Likaså är det svårt att jämföra Tesla Model 3 rakt av med Volkswagen ID då vi vet lite om utrustningsnivåerna på bilarna.

Strategiskt uttalande från Volkswagen

Det är dock ett mycket strategiskt uttalande från Volkswagen. Inom ett par veckor kommer de första exemplaren av Tesla Model 3 att börja rulla på vägarna i USA. Om allt går enligt plan kommer Model 3 även att nå Europa inom ett år.

Visar sig Model 3 vara riktigt bra kommer vi troligtvis också se ett rejält uppsving i nya bokningar av fler elbilar från Tesla. Det facit i hand har vi långt före Volkswagen kommer kunna sälja eller leverera sin elbil – så det ligger i Volkswagens intresse att få konsumenterna att avvakta ytterligare och inte öppna plånboken för något bilköp före 2019.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.