Volkswagen ID Crozz har premiär i New York i april

Pressfoto: Volkswagen – ID Crozz

Elbilen baserat på konceptet Volkswagen ID Crozz som ska bli Volkswagens första eldrivna SUV har premiär i april i år. Närmare bestämt mellan 10–19 april i samband med New York Auto Show. Det skriver flera amerikanska bilsajter.

ID Crozz är en fyrhjulsdriven crossover som kommer få en räckvidd på upp till 50 mil. Bilen kommer erbjuda något typ av självkörande egenskaper, om vi ska tro på funktionerna som erbjuds i konceptversionen. En annan utmärkande detalj är den rymliga interiören som blir extra tillgänglig med avsaknaden av B-stolpen. Om den också är borta i produktionsversionen återstår att se.

Tidigare har Volkswagen visat upp en tungt maskerad prototyp av ID Crozz i Kina. I samband med det kom också ryktet att den möjligtvis får namnet ID.4. Tillverkningen ska troligtvis starta under 2021 med leveranser under samma år.

Pressfoto: Volkswagen – ID Crozz
Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.