Volkswagen ID. Buzz utsedd till Årets Elbil 2022

Pressbild.

Elbilen Volkswagen ID. Buzz vinner utmärkelsen Årets Elbil 2022. Bakom utmärkelsen står Tidningen Elbilen i Sverige som lämnade över priset på elbilsmässan eCarExpo i Göteborg idag.

– Från det att ID. Buzz visades upp som en konceptbil 2017 har förväntningarna varit skyhöga och väntan har känts lång. Men nu är bilen här, både som personbil och skåp. Det som är fantastiskt roligt med denna utmärkelse, säger Helmut Löb, chef för Volkswagen Transportbilar.

Totalt fanns det åtta nominerade elbilar. Dessa var BMW i4, BYD Atto 3, MG4, Mercedes EQE, Nissan Ariya, Toyota bZ4X, Renault Megane E-Tech och Volkswagen ID. Buzz. Motiveringen till att ID. Buzz vann lyder:

”Med en räckvidd och snabbladdning som gör långkörningen behaglig överträffar ID. Buzz all konkurrens och fyller ett hål i marknaden för eldrivna minibussar och transportbilar. Den har köregenskaper som en personbil – smidig att manövrera både i stan och på långresan – med gott om plats för allt och alla, och erbjuder dessutom högklassig komfort. Med ID.-bilarnas klassledande matrix-strålkastare och utmärkta förarstödssystem behöver den som vill köra folkabuss idag inte heller kompromissa med säkerheten. Alla dessa egenskaper kombinerade i en och samma bil gör att Volkswagen ID. Buzz tilldelas priset som Årets Elbil 2022.”

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.