Volkswagen ID. Buzz imponerar i 1000 kilometerstest med supersnabb laddning

I förra veckan publicerade Björn Nyland sitt räckviddstest på hur långt Volkswagen ID. Buzz kommer på en laddning. Resultatet var helt godkänt med tanke på det boxiga formatet minibussen innnebär.

Nu har Björn dock gjort ett ännu mer intressant test med ID. Buzz. Det är den mer relevanta 1000-kilometersutmaningen. Här ger sig Björn ut på en långresa som också inkluderar flera laddstopp.

Genom 1000 kilometerstesterna ser vi inte bara se hur långt ID. Buzz kommer på en laddning, vi ser också hur snabbt den återhämtar sig och hur väl den hanterar upprepade snabbladdningar.

Du ser testet i videon nedanför:

Volkswagen ID. Buzz imponerar i testerna med laddhastigheter över de utlovade 170 kW och en förhållandevis hög laddkurva. Volkswagen ID. Buzz laddar alltså snabbt och blir därmed snabbt redo för vägarna igen.

I Björns test klarade ID. Buzz sträckan på 10 timmar och 30 minuter. Björn tror också att om det varit varmare ute att den skulle kunna, trots högre förbrukning, utmana modeller som Audi e-tron 55 och Tesla Model X Raven, men också andra MEB-bilar från Volkswagen, just för att den laddar så snabbt.

– Efter att ha spenderat så mycket tid i ID. Buzz kan jag säga att det är en fantastisk bil. Den är så fin, och det känns inte som en skåpbil vilket jag gillar. Den är riktigt imponerande, avslutar Björn.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.