Volkswagen ID. Buzz Cargo är årets skåpbil 2023 – långa orderlistor väntar

I samband med den pågående transportbilsmässan IAA i Hannover har Volkswagen ID. Buzz Cargo vunnit utmärkelsen ”Årets internationella skåpbil 2023”.

– Vi är hedrade över att få detta pris, men framför allt är vi stolta över vår ständigt förbättrande arbetsstyrka. Stort tack till alla och låt oss fira, skriver Volkswagen via Twitter.

Volkswagen ID. Buzz Cargo skramlade hem 110 poäng från juryn som består av 24 motorjournalister från Europa. Tätt efter på andraplats kom Ford E-Transit med 100 poäng. På delad tredjeplats kom Renault Kangoo E-Tech, Nissan Townstar ZE och Mercedes-Benz eCitan.

Just nu förbereder sig Volkswagen för att starta leveranserna av Volkswagen ID. Buzz och ID. Buzz Cargo. Orderlistorna är långa – det långt före att Volkswagen ens har kunnat erbjuda provkörningar för allmänheten.

I en ny uppdatering berättar Volkswagen att man tagit in 12 500 förbeställningar av ID. Buzz. Nästan hälften, 6000 stycken, är för transportbilsvarianten ID. Buzz Cargo. Enligt Electrive ska många av beställningarna faktiskt vara bindande beställningar, och inte bara reservationer.

Volkswagen Transportbilar (VWCV) har också vid flera tillfällen uttryckt sig överraskade över den stora efterfrågan i det här tidiga skedet. Något som VWCV-chefen Carsten Intra bekräftar till Automobilewoche:

– VWCV är förvånade över den stora efterfrågan. I dagsläget finns få ID. Buzz hos återförsäljarna, och ingen av kunderna har sett, rört eller kört fordonet. Det är fantastiskt, säger Carsten.

Av de drygt 15 000 ID. Buzz som Volkswagen Transportbilar kommer att tillverka i år ska de första 6 000 bilarna gå till återförsäljarna och visningshallarna. Först efter att de nått hallarna kommer kundleveranserna att starta.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.