Följ Allt om Elbil

Hej, vad letar du efter?

Elbil

Volkswagen ID.4 vinner utmärkelsen Årets bil i världen 2021

En jury bestående av 93 motorjournalister från 28 länder har i årets upplaga av ’World Car of The Year’ röstat fram årets vinnare i den globala biltävlingen. Två elbilar tog hem vinster, varav Volkswagen ID.4 vann den mest anrika utmärkelsen Årets bil i världen.

Juryn poängsätter bilarna i en serie kategorier som förarmiljö, prestanda, värde, miljö, upplevelse, innovation och säkerhet. I den mest anrika kategorin Årets bil i världen stod det mellan tre finalister. Dessa var Honda e, Toyota Yaris och Volkswagen ID.4.

Vinnaren ID.4 samlade ihop 798 poäng, följt av Honda e som knep andraplatsen med 742 poäng. Flest poäng fick Volkswagen ID.4 i kategorierna ’betydelse för marknaden’, miljö och innovation. Dessutom fick den höga poäng för säkerhet.

– Vi är särskilt glada över att vår ID.4 utsågs till ”Årets bil i världen”. Inte bara för att det är en av de viktigaste utmärkelserna i bilvärlden utan för att juryn också hedrade en bra idé och ett fantastiskt team. Det är den första ID-modellen för det viktigaste segmentet i Europa, Kina och USA och leder vår elektriska offensiv runtom i världen, säger Ralf Brandstätter, VD på Volkswagen.

Honda E också vinnare

Pressbild: Honda e.

Elbilen Honda e fick nöja sig med en andraplats i den övergripande kategorin. Däremot var elbilen dessutom nominerad i kategorin Årets bildesign och Årets stadsbil. Honda e tog hem vinsten i kategorin Årets stadsbil.

Det är inte första gången en elbil vinner utmärkelsen. 2011 blev Nissan Leaf Årets bil i världen, och 2019 vann Jaguar i-Pace utmärkelsen.Relaterad läsning

Skriven av

Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.

Kommentera eller läs kommentarer

Elbil

I slutet på april var det premiär för nya fyrhjulsdrivna ID.4. Nu öppnar Volkswagen orderboken för det nya tillskottet. Modellen får tilläggsbeteckningen GTX och...

Elbil

I helgen har Elon Musk medverkat i den populära humorshowen Saturday Night Live som spelas in i New York. Samtidigt som Elon gästade stortstaden...

Annons

Följ oss på Facebook

Vårt nyhetsbrev

En gång i månaden skickar vi ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.

Annons
Annons