Följ Allt om Elbil

Hej, vad letar du efter?

Elbil

Volkswagen ID.4 och Skoda ENYAQ får toppbetyg i Euro NCAP

Krocktestorganisationen Euro NCAP har nu testat de nya elbilarna Volkswagen ID.4 och Skoda ENYAQ. Både ENYAQ och ID.4 uppnår imponerande resultat, skriver Euro NCAP. Endast några få poäng skiljs åt inom de olika bedömningsområdena. De båda bilarna får ett totalbetyg på fem stjärnor.

Båda bilarna erbjuder en robust struktur med ett gott skydd för passagerare och bilens batteri. Krockkuddar fram, på sidorna och mitten ger ett passagerarskydd på över 90 procent för vuxna.

Jämfört med den mindre ID.3, är ID.4 och ENYAQ iV mer tilltalande för större familjer som är i behov av mer utrymme. Potentiella ägare kan känna sig trygga med högt betyg i säkerheten för barn och oskyddade trafikanter påtalar Euro NCAP i ett pressmeddelande. Dessutom får bilarnas aktiva säkerhetssystem helt godkänt resultat.

– Säkerheten har gått framåt och de största framstegen görs nu genom att använda teknologi till att förhindra olyckor. Škoda och VW visar vad som kan uppnås och Euro NCAP applåderar dem, säger Michiel van Ratingen, Generalsekreterare på Euro NCAP.

Krocktest Skoda ENYAQ

Krocktest Volkswagen ID.4Relaterad läsning

Skriven av

Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.

Kommentera eller läs kommentarer

Elbil

I slutet på april var det premiär för nya fyrhjulsdrivna ID.4. Nu öppnar Volkswagen orderboken för det nya tillskottet. Modellen får tilläggsbeteckningen GTX och...

Elbil

I helgen har Elon Musk medverkat i den populära humorshowen Saturday Night Live som spelas in i New York. Samtidigt som Elon gästade stortstaden...

Annons

Följ oss på Facebook

Vårt nyhetsbrev

En gång i månaden skickar vi ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.

Annons
Annons