Volkswagen ID.4 gör dundersuccé i USA – redan slutsåld

Pressbild: Volkswagen

Bara åtta timmar efter lanseringen av elsuven Volkswagen ID.4 sålde lanseringsversionen ”1ST Edition” slut i USA. Enligt uppgifter till InsideEVs ska det röra sig om 2 000 bilar med levererans i början av 2021. Totalt har Volkswagen öronmärkt 27 000 bilar till den första lanseringsversionen världen över.

Nu hänvisar Volkswagen USA till standardversionen Volkswagen ID.4 Pro som leveras till amerikanska kunder först till sommaren 2021. I Sverige finns det fortfarande möjlighet att beställa ID.4 1ST Edition med leverans kring årsskiftet. I Sverige kostar lanseringsversionen från 514 900 kronor.

Allt om Elbil upplever att mottagandet av Volkswagen ID.4 har varit mycket positivt. Sällan har vi fått så mycket positiv respons och engagemang kring modellen i samband med en lansering. Sajten InsideEVs spår att ID.4 kommer bli den bästsäljande elbilen i USA efter inhemska Tesla. Just nu tillverkas ID.4 enbart i Tyskland och skickas till USA, men 2022 ska Volkswagen också börja tillverka modellen i USA.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.