Volkswagen ID.4 blev Sveriges populäraste bil i april

I helgen sammanfattade vi registreringarna av nya elbilar i Sverige. Det blev ett nytt andelsrekord för en enskild månad där en fjärdedelen av alla nya bilar var en elbil. Totalt registrerades det 5152 nya elbilar under månaden.

Om vi kikar på totalen av alla registrerade bilar, oberoende av drivlina, så toppade en elbil. Det var Volkswagen ID.4 som registrerades i 1444 exemplar. Andraplatsen kneps av Volvo V60 (med förbränningsmotor) om 781 exemplar.

Det är andra gången i historien som en elbil toppar de svenska listorna över nya bilar. Senast det hände var i december 2020 när Volkswagen ID.3 rullade ut i stora volymer. Det ”gamla” rekordet innan dess var Sverige-lanseringen av Tesla Model 3 som resulterade i en andraplats i mars 2019.

– Det är oerhört glädjande att våra nya elbilar tas emot så väl av de svenska bilköparna. Vår ambition att elektrifiera den svenska bilparken med vår nya elbilsfamilj har fått en riktig rivstart, säger Sten Forsberg, chef Volkswagen Sverige.

Under april var 55,8% procent av alla levererade bilar från Volkswagen en elbil, skriver Volkswagen i ett pressutskick.

Läs mer: Elbilsrekord i april: 24% av nya bilar är en elbil

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.