Volkswagen ID.3 öppnar för beställning – detta gäller i Sverige

Tidigare i veckan kunde vi berätta om att Volkswagen påbörjar leveranserna av Volkswagen ID.3 snart. Nu bekräftar Volkswagen Sverige ytterligare med detaljer för oss som bor i Sverige.

Lanseringen för de som har förhandsbokat den nya elbilen kommer ha möjlighet att lägga sin beställning från och med den 17 juni. Då får man lanseringsmodellen som går under namnet Volkswagen ID.3 1ST. Modellen kommer med tre olika utrustningsnivåer med ett grundpris på 409 900kr före klimatbonusen på 60 000kr.

– Äntligen är det dags! Vi ser verkligen fram emot att kunna öppna orderboken och inom bara några månader börja leverera vår helt nya elbil som vi tror så mycket på. Intresset här i Sverige är fortsatt mycket högt och förbokarna längtar efter sin bil, säger Sten Forsberg, chef Volkswagen Sverige.

Leverans i september – med begränsning

De som förbokat elbilen har prioriterad leverans och kan välja mellan två olika leveransalternativ. Den som vill ha snabb leverans kan välja att få sin ID.3 redan i september.

Då får man dock vänta på en mjukvaruuppdatering som kommer i början på nästa år. Vid lanseringen i september kommer nämligen App Connect-funktionen och avståndsfunktionen i Head-Up-display ännu inte att ha aktiverats.

Det andra alternativet är att få leverans i fjärde kvartalet av 2020. Då kommer alla funktioner att finnas på plats från start.

Volkswagen ID.3 1ST med räckvidd på 420 km

Volkswagen ID.3 1ST är utrustad med Volkswagens mellanstora batterie med en kapacitet på 58 kWh. Bilen är bakhjulsdriven och har en räckvidden på upp till 420 km. Elmotorn i ID.3 1ST genererar 204 hk (150 kW). Bilen accelererar 0-60 km/h på 3,4 sek och 0-100 km/h på 7,5 sekunder.

ID.3 1ST erbjuds med tre utrustningsnivåer, Grundversionen, Plus och Max. Grundversionen av ID.3 1st kostar 409 900 kronor, ID.3 1st Plus kostar 471 900 kronor och ID.3 1st Max kostar 532 900 kr.

Redan i grundutförandet är elbilen välutrustad med värmepump, komfortfunktioner och andra idag standardiserade förassistantsystem. På Plus tillkommer bland annat flera designelement och nyckelfria funktioner. I Max tillkommer bland annat funktioner som Head-Up-display, extra högtalare, lyxigare stolar och panoramatak.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.