Volkswagen ID.3 kör 3000 mil på nästan alla vägar i Tyskland i stort uthållighetstest

Rainer Zietlow, chef för Challenge4-byrån och medförare Dominic Brüner gav sig den 28 september 2020 ut i en Volkswagen ID.3 77 kWh. Syftet med utmaningen var att långtidstesta Volkswagen ID.3, laddningstjänsten We Charge och samtidigt samla in pengar till välgörenhet.

Utmaningen pågick under 65 dagar och resulterade i en körsträcka på 28 198 kilometer. Väl i mål hade duon täckt in nästan alla stora vägar i Tyskland. Dessutom har slogs världsrekordet för den ”längsta kontinuerliga elbilsfärden genom ett enskilt land”.

– Laddningsinfrastrukturen är redan relativt välutbyggd idag. 652 stationer var kompatibla med We Charge. Men på vissa platser finns det fortfarande potential för förbättringar, till exempel finns vissa laddstationer långt från huvudlederna eller så är de dåligt upplysta om natten, säger Zietlow.

Duon använde en föreserieversion av elbilen Volkswagen ID.3 Pro S med det största batteripaketet på 77 kWh. En batteristorlek som Volkswagen lanserar till våren. Modellen har en räckvidd på upp till 549 kilometer enligt WLTP.

Snittförbrukningen under testet låg på 19 kWh per 100 kilometer och den längsta körsträckan utan laddstopp uppmättes till 420 kilometer. Totalt använde man laddstationer från 69 olika operatörer under resan, som alla är kompatibla med We Charge.

På webbplatsen ID3 Deutschland Tour finns ett omfattande bildalbum som sammanfattar färden genom Tyskland.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.