Följ Allt om Elbil

Hej, vad letar du efter?

Elbil

Volkswagen ID.3 i räckviddstest vid 90km/h – når upp till löftena

Chris bakom Youtube-kanalen Battery Life som testar elbilar har beställt en Volkswagen ID.3. Nu har han fått sin elbil och som ett första test med den nya bil gör han ett räckviddstest vid 90 km/h.

Modellen han kör är en Volkswagen ID.3 1ST Edition Plus med ett batteripaket på 58 kWh. Räckvidden enligt WLTP-körcykeln ska vara upp till 420 kilometer. Han laddar bilen fullt och ger sig ut på resan. Du kan se resan i videospelaren nedan, under videospelaren redovisar vi resultatet.

Efter en resa på 4 timmar och 50 minuter hade Chris så gott som tömt batteriet. Han hade då kört 427 kilometer med 5 procent batteri kvar. Med återstående räckvidd hade han då kunnat köra omkring 444 kilometer.

Förbrukningen, vid en snitthastighet på 86 km/h är 12,9 kWh/100 km. Utetemperaturen låg på strax omkring 20ºC. Chris nådde alltså upp, och över den utlovade räckvidden med omkring 24 kilometer.

Chris lovar också att återkomma med ett ytterligare räckviddstest, då i 130 km/h.Relaterad läsning

Skriven av

Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.

Kommentera eller läs kommentarer

Elbil

Volvo och Volkswagen är de enda biltillverkarna med tillverkning i Europa som är redo nog att ställa om till elbilar och klara EU:s mål...

Eldrift

Tysklands transportminister Andreas Scheuer vill att Tesla öppnar upp sitt nätverk av snabbladdare i landet. Anledningen är att Andreas vill säkerställa att landets laddnätverk...

Stöd Allt om Elbil

Annons

Följ oss på Facebook

Vårt nyhetsbrev

En gång i månaden skickar vi ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.

Annons
Annons