Volkswagen ID.2 blir den minsta elbilen från VW – inget klart om ID.1

Volkswagen ID. 2all.

Volkswagen ID. 2all är ett tidigt koncept på en ny billig elbil som Volkswagen ska lansera 2025. Under en mediakonferens berättade Volkswagen-gruppens VD Oliver Blume att ID.2 också antagligen kommer att vara den minsta elbilen som Volkswagen kommer att erbjuda ett tag framöver.

– Med ID. 2all presenterade vi en designstrategi för ID.2 som är långt ifrån den slutliga modellen. Vi förbättrar fortfarande, men feedbacken från våra kunder och återförsäljare var mycket positiv, berättade Oliver Blume.

Plattformen, som är en uppdatering av den nuvarande MEB-plattformen, kommer enligt Oliver att ge en tydligt ”förbättrad teknisk profil” när det kommer till räckvidd, laddningstider och infotainmentsystemet.

– Det är mycket lovande teknik, vad jag ser redan nu. Det kommer inte bara att stanna med ID. 2all. Vi kommer att erbjuda modeller från Skoda och Cupra, med en prisklass på 25 000 euro, och som vi räknar med just nu med en positiv vinstmarginal, fortsatte Oliver.

Under pressträffen fick Oliver Blume också frågan om Volkswagen kommer att lansera någon mindre elbil, som placerar sig under ID.2.

– När det gäller mindre modeller så har vi inte bestämt oss ännu. Det kan vara en möjlighet för framtiden. Att locka yngre kunder till varumärket och motivera dem att förbli trogna varumärkena så som vi gjorde med Volkswagen Beetle, Golf, eller Polo.

– Där behöver vi en strategi, men för närvarande fokuserar vi på elbilar i storleken ID. 2all med mycket lovande teknik och profil, avslutade Oliver.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.