Volkswagen I.D. Buzz Cargo kan få solpaneler

Pressbild: Volkswagen

I Volkswagens kommande serie av elbilar ingår också en vision om den klassiska folkabussen. Likaså en skåpbil baserad på den bilen. Den sistnämnda kallar Volkswagen för I.D. Buzz Cargo och ska vara ett komplett fordon för tillexempel hantverkaren. Bland annat har den utrustats med 230V uttag för att kunna driva hantverkarens verktyg.

I.D. Buzz Cargo kommer 2022 och kommer då ha en räckvidd på upp till 55 mil. Genom att vara utrustad med I.D Pilot kommer bilen också vara helt självkörande.

Pressbild: Volkswagen

I samband med att man ställer ut bilen under den pågående bilmässan i Los Angeles har man också ritat om konceptet, så att denna nu också har solpaneler på taket. Solpanelerna kan användas för att driva 230-volts-uttaget eller ladda bilen. När den laddar bilen ska den kunna ge en extra skjuts om nästan 15 km per dag.

Bilen kommer med två olika batteristorlekar. Batteriet på 48 kWh ska ge en räckvidd på 32 mil, och det stora på 110 kWh ska få bilen att nå sina maxade 55 mil. Om bilen ska rulla i stadsmiljö ska den lilla varianten vara fullt tillräcklig enligt Volkswagen.

Med snabbladdning på 150 kW DC kommer den stora bilen att kunna laddas till 80% på 30 minuter. Bilen ska också vara förberedd för induktiv laddning via ett elektromagnetiskt fält.

Pressbild: Volkswagen

Illustrerad som supporterbil

Inför motormässan i Los Angeles har man också illustrerat om skåpbilen. Nu är den ett supporterfordon till Volkswagen i den ökända backtävlingen för bilar i Pikes Peak. En tävling som Volkswagen i år vann med sin konceptelbil Volkswagen ID R.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.