Volkswagen höjer tempot för elbilar − en miljon elbilar till 2023

Volkswagen ökar nu takten på sin elbilsoffensiv, skriver tillverkaren i en pressrelease. Till slutet på 2023 ska man ha nått en miljon producerade elbilar, två år tidigare än planerat. 2025 räknar man med ett tillverka 1,5 miljoner elbilar.

− År 2020 blir ett viktigt år för omvandlingen av Volkswagen. Med marknadslanseringen av ID.3 och andra attraktiva modeller i ID.-familjen kommer märkets elbilsoffensiv också att bli synlig på vägarna, säger Thomas Ulbrich, styrelseledamot för Volkswagen med ansvar för e-mobilitet.

Volkswagen ID.3 kommer att finnas på marknaden från sommaren 2020. Under året kommer också fler modeller i ID-familjen. En helt eldriven SUV – serieproduktionsmodellen av ID. CROZZ – kommer att ha världspremiär under året. Denna kommer också ha produktionsstart innan årets slut.

Volkswagen ID.3 från 350 000kr

Världspremiär av ID.3 ägde rum i höstas. Modellen kommer i tre olika batteristorlekar med en räckvidd från 330 till 500 kilometer. På den svenska marknaden ska ID.3 så så småningom ha en prislapp på 350 000 kronor. Modellen med mellanbatteriet som kommer att lanseras först har ett svenskt pris på 410 000 kronor.

Hittills har över 37 000 kunder reserverat en ID.3 och betalat en handpenning skriver Volkswagen.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.