Volkswagen hårdtestar ID.4: Elbil, släpvagn och uppförsbacke

För ett par dagar sedan visade Volkswagen upp sin kommande elsuv ID.4 i en teaservideo. Då blev det officiellt att Volkswagen ID.4 kommer utrustas med dragkrok. Nu har en inofficiell spaning nått Internet där Volkswagen hårdtestar ID.4 med släpvagn. Den välkamouflerade elsuven har synts till körandes up och ner för backarna i Österrikiska alperna.

Syftet tycks, uppenbarligen, vara att testa elbilens förmåga att dra ett släp i en kuperad miljö. Av videon att döma så ser det ut som ID.4 hanterar släpet med bravur, även om det är oklart hur tungt lastat det är.

Ännu finns ingen officiella dragvikt för ID.4, men syskonbilen Skoda Enyaq kan dra upp till 1400 kg. Premiären av Volkswagen ID.4 kommer att äga rum nu under september månad. Då lär vi får veta mer om elbilen.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.