Volkswagen hårdtestar elbilen ID.3 inför höstens lansering – 150 bilar kommer ut på vägarna nu

Volkswagen hårdtestar nu elbilen Volkswagen ID.3 inför de första leveranserna i september. Totalt låter Volkswagen 150 stycken exemplar av den nya elbilen testas av fabrikspersonalen.

Totalt räknar man med ett bilarna kommer köra tiotusentals mil under de kommande veckorna. Volkswagen genomför testerna för att samla data genom vardagliga tester under verkliga körförhållanden.

– Jag har alltid varit en bilentusiast och nyfiken på mer om nya modeller. Som frekvent förare är jag glad över att se hur ID.3 mäter sig i vardagssituationer, från utrymme, räckvidd till de digitala tjänster, säger Carolina Pfeiffer som arbetar för Volkswagen i Dresden.

Resultaten från testerna kommer Volkswagen använda för att förbättra och optimera den mjukvara som styr elbilen. På så vis kan man leverera bästa möjliga bil i september.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.