Volkswagen har något stort och spännande att berätta om elektrifiering

Lagom inför helgen började flera Twitter-konton inom Volkswagengruppen att släppa en mystisk teaser. Nästa vecka kommer Volkswagen att hålla en livesändning. Om exakt vad vet vi inte men olika ledtrådar gör det enkelt att spekulera.

– Något spännande är på gång. En stor dag för hållbarhet, elektrifiering och arbetstillfällen i Europa, skriver Volkswagen Sverige på Twitter.

VD Herbert Diess uttrycker sig lika kryptiskt: ”Jag ser fram emot att kicka igång något riktigt stort nästa vecka tillsammans med Tysklands förbundskansler Olaf Scholz och Thomas Schmall”.

Samtliga inlägg avslutas med hashtaggen ”#SalzGiga”. Vilket i kombination med en video i tweetsen går att tolka som en större satsning på batteriteknik i tyska Salzgitter. Salzgitter är en viktig plats för Volkswagen där man redan har en stor produktionsanläggning, som till viss del tillverkar komponenter till elbilar. Men nu ser det ut som platsen kommer få en ännu mer betydande roll inom elektrifiering.

Redan i december berättade Volkswagen-gruppen om en större satsning på en ”Gigafactory Salzgitter”. Volkswagen-gruppen ska investera närmare 2 miljarder euro i en egen battericellproduktion till sitt volymsegment med start 2025. I samband med det avslöjade en pressrelease att Salzgitter bli Volkswagens europeiska batterinav.

Volkswagen har också tidigare aviserat planer på att bygga en gemensam batterifabrik i Salzgitter tillsammans med Northvolt. I regionen har Volkswagen också öppnat sin första anläggning för återvinning av batterier.

Mer exakt vad som händer kommer vi alltså att få reda på den 7 juli.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.