Volkswagen ID. Buzz närmre verkligheten – produktionslinan byggdes i sommar

Om två år ska den klassiska folkabussen återlanseras som eldriven folkabuss. Det gör Volkswagen genom att realisera konceptet ID. Buzz. I ett pressmeddelande skriver Volkswagen Transportbilar att elbilen nu är ett steg närmre verkligheten.

Under sommaren har man nämligen arbetat med att bygga om produktionsanläggningen i Hannover. I fabriken ska flera nya transportbilar byggas sida vid sida med helelektriska ID. Buzz, skriver Volkswagen.

– Genom att montera ner gamla maskiner och bygga upp nya produktionslinor kan man nu tydligt se hur den framtida produktionen kommer se ut. I alla olika delar av tillverkningsprocessen har över 2 000 personer varit involverade i att montera nya maskiner för framtida modeller eller integrerat dem i i befintliga processer, säger fabrikschefen Thomas Hahlbohm.

När Volkswagen presenterade ID. Buzz var det många som jublade. En retrobil baserad på Volkswagens ikoniska ”folkabuss”. Dessutom kommer ID. Buzz kommer också i en skåpbilsversion – dubbad till ID. Cargo. En perfekt elskåpbil för hantverkaren eller den lilla budfirman. ID. Buzz lanseras 2022, Cargo följer troligtvis strax därefter.

I anslutningen till koncepten har Volkswagen tidigare presenterat följande prestanda för elbussarna:

  • Batteri: 48-111 kWh, med räckvidd på upp till 550 km (WLTP)
  • Elmotor på 150 kW, bakhjulsdriven med AWD som tillval
  • Topphastighet på 160 km/h
  • Solpaneler på taket, som kan ge 15 km extra räckvidd per dag
  • 150 kW DC-snabbladdning, 80% på 30 minuter för 111 kWh-batteriet
  • 11 kW ombordladdare för laddning över natten.
Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.