Volkswagen dementerar rykten: ”Elbilen ID.3 blir inte försenad”

I dagarna har det ryktats om att Volkswagen ID.3 blir försenad på grund av utmaningarna i bilens mjukvara. Ryktena kommer från tyska medier som påstår sig talat med källor inom Volkswagen.

Nu dementerar Volkswagen att ryktena skulle vara försenade. Det är Volkswagen Norge som uppdaterar oss.

– Volkswagen bekräftar att ID.3:s tidplan, som har kommunicerats i flera månader, inte har förändrats: Världspremiären ägde rum på IAA 2019, produktionen startade som schemalagt i november 2019 och Volkswagen ID.3 kommer levereras med start i sommar 2020.

Bilarna som tillverkats idag kommer att få en uppdaterad mjukvara innan bilarna levereras till kunderna. Volkswagens mål är att leverera 30 000 Volkswagen ID.3 under 2020.

Just nu är förhandsbokningen för Volkswagen ID.3 öppen. Volkswagen hade hoppats på att öppna beställningarna kunder kvartal ett. Planen är att detta ska ske så snart som möjligt under kvartal två.

Den som förhandsbokar en Volkswagen ID.3 1ST idag har fortfarande möjlighet att få sin bil under 2020.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.