Volkswagen-chefen visar upp en Volkswagen ID.3 med fyrhjulsdrift och sportdetaljer

Idag trillade det in en överraskning från Volkswagen-chefen Ralf Brandsätter. På sin LinkedIn-profil delade han med sig av några bilder på en modifierad Volkswagen ID.3 med ett tillskott sportiga detaljer.

Det hela rör sig om ett koncept på en Volkswagen ID.3 med fyrhjulsdrift och mer prestanda. Volkswagen har valt att kalla modellen ID.X, men förtydligar också att det inte handlar om en kommande produktionsmodell. Även om Rolf lovar att man inspirerats av projektet och kommer ta upp många av idéerna i framtida modeller.

Teamet bakom skapelsen har utrustat en ID.3 som i original har ett batteri på 62kWh med ett större 82kWh-batteri och kombinerat detta med delar från nyligen lanserade ID.4 GTX.

– Drivlina, chassi och infotainmentsystemet är modifierat vilket har gett fordonet ett extraordinärt utseende både interiört och exteriört, skriver Ralf.

Resultatet är ett kraftpaket med fyrhjulsdrift och en motor på 245 kW. Trots att ID.X har ett större batteri är den 200 kg lättare än sitt originalsyskon. ID.X gör 0-100km/h på 5,3 sekunder.

För den som verkligen vill ha en sportigare modell av Volkswagen ID.3 så finns det en annan kommande nyhet runt knuten. Nästa vecka är det nämligen premiär för Cupra Born, ett koncernsyskon till ID.3, med fokus på just mer sport och prestanda.  

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.