Volkswagen funderar: ”Ska vi bygga elbilen ID.3 cabriolet?”

Volkswagen funderar på att bygga en eldriven cabriolet. Det skriver VW-koncernchefen Herbert Diess i sociala medier där han samtidigt sonderar terrängen för intresset kring en sådan modell.

– Vi funderar på en cab-elbil, kanske en ID.3. Vad tycker du?, skriver Herbert på Twitter.

I ett kort pressinlägg skriver Volkswagen vidare: ”Tänk om? En ID.3-cabriolet skulle vara väldigt tilltalande – njut av naturen med eldrift under öppet tak. Vi funderar fortfarande på hur ett sådant koncept kan se ut. Vår design visar några initiala idéer. Men den mest spännande frågan är: Vad tycker du? Passar elbil och öppet tak ihop?”

Volkswagen ID.3 som cabriolet.

Det är inte första gången Volkswagen har plockat bort taket på sina mindre modeller. Både Volkswagen Beetle och Volkswagen Golf har funnits som cabriolet. Senaste tillskottet är cabriolet-versionen Volkswagen T-Roc.

Två historiska VW-modeller med sufflett.
Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.