Volkswagen-chefen ryter ifrån om brister hos laddningsnätverket IONITY

Pressbild: Ionity

Volkswagen-koncernens högsta chef Herbert Diess använder flitigt LinkedIn för att kommunicera kring sina sakfrågor och personliga erfarenheter kring elbilar. I fjol berättade han om en härlig bilsemester med en tidig version av Volkswagen ID.3.

I år kan vi läsa att Herbert Diess kört runt Bodensjön, Sydtyrolen och norra Italien i sin Volkswagen ID.3 Pro S. Bilen är han imponerad av men inte laddningsnätverken. Det är nätverket IONITY, som hans bolag själv är delägare i, som han nu ger en rejäl känga.

Infrastrukturen i regionen lämnar en del att önska, och särskilt kring semestern är den speciellt utsatt menar han. I en kommentar skriver Herbert Diess:

”För få laddstationer i Brenner. Bara 4, där alla stannar vid köpcentret. Upptaget. Så vi körde vidare mot Trento. Inte ens efter kritiken förra året: inga toaletter, inget kaffe, en stolpe ur funktion, en sorglig händelse. Detta är allt annat än en premiumupplevelse av laddning, IONITY!”

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.