VW-chefen vill utmana Tesla: ”Elon Musk revolutionerar vår bransch”

Herbert Diess på bilsemester i nya ID.3.

Snart är Teslas fabrik utanför Berlin klar och under nästa år kommer tillverkaren kunna skala upp produktionen ordentligt. Volkswagenchefen Herbert Diess tar konkurrenten på allvar. Det skriver Automotive News som tagit del av vad Diess sa under ett tal vid ett fabriksmöte i Wolfsburg.

Diess påtalar att Tesla snabbt ökar sin byggkvalité. Att produktionstiden per bil kommer vara 10 timmar vid fabriken utanför Berlin. Volkswagens största fabrik för elbilar i Zwickau har en produktionstid på mer än 30 timmar per bil. Något som man siktar på att sänka till 20 timmar nästa år.

Ödet för den stora fabriken i Wolfsburg är Diess mer orolig för. Vid sitt framträdande uppmanade Diess de anställda att förbereda sig på en större omställning. Det för att fortsätta vara konkurrenskraftigt när Tesla startar upp och skruvar upp sin produktion i Europa.

– Ja, jag är orolig för Wolfsburg. Jag vill att dina barn och barnbarn fortfarande kan ha ett säkert jobb här hos oss i Wolfsburg. Det är min poäng idag. Det är därför jag är här. Endast som ett team kan vi göra Volkswagen framtidssäkert, ska Diess ha sagt under sitt framträdande.

Diess ska också ha tagit upp och berättat varför han ofta jämför Volkswagen med Tesla. Något som han också ofta kritiseras för att han gör.

– Jag får ofta frågan varför jag fortsätter att jämföra oss med Tesla. Jag vet att det är irriterande för vissa. Men även om jag inte pratar om Elon Musk så kommer han ändå att finnas där och revolutionera vår bransch. Och snabbt bli mer konkurrenskraftig, sa Diess.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.