Volkswagen ID.4 och ID.5 får starkare motor, snabbare laddning och batteriförvärmning

Volkswagen uppdaterar nu sina populära elbilar Volkswagen ID.4 och ID.5. Uppdateringen medför effektivare drivlina, längre räckvidder och nyheter till infotainmentsystemet och mjukvaran. Pro- och GTX-versionerna av de två modellerna får ett nytt drivsystem som är hämtat från nya Volkswagen ID.7.

Bakhjulsdrivna Volkswagen ID.4/5 Pro med 77 kWh-batteriet får genom den nya motorn nu en totaleffekt på 210 kW (286 hk), vilket är en ökning med 60 kW. Den nya motorn är inte bara kraftfullare den är också effektivare vilket minskar energiförbrukningen. Räckvidden utökas till 550 kilometer för ID.4 Pro och 556 kilometer för ID.5 Pro.

De fyrhjulsdrivna motsvarigheterna får samma nya bakmotor, i kombination med en främre motor som totalt också ger en motoreffekt på 210 kW (286 hk). En ökning med 15 kW från den tidigare generationen.

De fyrhjulsdrivna GTX-versionerna vässas ännu mer. Den dubbla uppsättningen motorer levererar totalt 250 kW (340 hk) i motoreffekt. Det sänker sprinten 0 till 100 km/h ner till 5,4 sekunder. Dessutom får samtliga varianter nu samma toppfart – 180 km/h.

Snabbare laddning med ny funktion

Unikt för de fyrhjulsdrivna modellerna är också snabbare laddning. Effekten ökar från 135 kW till 175 kW vilket tydligt kommer korta ner laddningstiderna. På 10 minuter ska det vara möjligt att ladda på med 178 kilometer i körsträcka. Bakhjulsdrivna modeller laddar fortsatt med maximalt 135 kW i effekt.

ID-serien nu med förvärmning batteriet.

Den snabbare laddningen uppnås genom förbättrad termisk hantering av batteriet och Volkswagen kan nu också äntligen erbjuda möjligheten att förvärma batteriet inför snabbladdningen. Det kan antingen ske automatiskt genom ett planerat laddstopp i navigeringsrutten eller manuellt genom en knapptryckning.

Interiört får ID.4 och ID.5 en ny större pekskärm på 12,9 tum som standard. Man lovar också förbättringar till infotainmentsystemet med en ny menystruktur och förbättringar till tillvalet AR-head-up-displayen.

De omtvistade touchreglagen för luftkonditioneringen och volymkontrollen är nu upplysta och rattens touchreglage har blivit omarbetade. Även färdriktningsväljaren har formats om och har blivit en fristående spak bakom ratten.

Som grädden på moset erbjuder Volkswagen nu också ett helt nytt ljudsystem från Harman Kardon med 480 Watt musikutgång och 10 högtalare som tillval för båda modellerna.

– Våra kunder kan se fram emot exceptionell teknisk prestanda med nya ID.4 och ID.5. Programvara och infotainment är toppmodern. Dessutom finns omfattande assistanssystem som inte lämnar något övrigt att önska. De ytterligare förbättrade ID.4- och ID.5-modellerna är i toppen av segmentet med sina nya teknologier och den erkända balansen mellan körning, komfort och rymlighet, säger Imelda Labbé, styrelseledamot med ansvar för försäljning, marknadsföring och efterförsäljning.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.