Volkswagen är redo: Elbilen ID.3 med 1200 lyckade kilometer bakom ratten

Volkswagen ID.3

I november startade tillverkning av elbilen Volkswagen ID.3. Målet var att bygga upp ett stort lager med av den nya elbilen för att sedan göra en storskaliga leveranser till kunder i sommar över hela Europa.

Tyska medier har dock rapporterat om flera utmaningar i tillverkningen av Volkswagen ID.3. Främst med mjukvaran som inte lirat som den ska. Trots utmaningarna har Volkswagen bestämt sagt att man kommer nå målet med att leverera den efterlängtade elbilen i sommar.

Idag delade Volkswagens Vd Hebert Diess en uppdatering på LinkedIn, där han återigen bekräftar att man har utvecklingen under kontroll trots många utmaningar.

– Mina arbetsvecka började tillsammans med Thomas Ulbrich (styrelseledamot och ansvarig för e-mobilitet på VW) vid vid ratten på en Volkswagen ID.3 – vårt viktigaste projekt för att nå upp till de europeiska CO2-klimatmålen under 2020 och 2021. Coronapandemin utgör en utmaning för försäljning och tillverkning, men också för vår forskning och utveckling. Vi kämpar hårt för att hålla vår tidplan för lanseringarna som kommer.

Han fortsätter:

– Och vi gör framsteg: Thomas har precis provkört över 1 200km med flera snabbladdningstopp och var mycket nöjd med ID.3:s prestanda.

Hebert Diess och Thomas Ulbrich

Volkswagen återupptar biltillverkningen

Samtidigt meddelar Volkswagen att man återupptar produktionen i sina fabriker i Europa. Det efter ett uppehåll på drygt en månad till följd av coronapandemin.

Produktionen i Europa ska starta under de två kommande veckorna. Vid återupptagandet av produktionen tar Volkswagen tillvara på kunskaper från sina anläggningar i Kina. Där har ett stort antal hälsoskyddsåtgärder har genomförts. I Kina har 32 av 34 anläggningar återgått till produktion och inga fall av coronavirus har rapporterats bland de anställda.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.