Visar Skoda upp en ny mindre elbil ikväll?

Teaserbild från Skoda.

Skoda har i sociala medier delar med sig av en ny teaserbil på en ny bilmodell. Skoda ställer frågan: ”Vad händer om vi kombinerar det bästa av två världar?”

Frågan kompletteras med en rebus. Bilden visar Skoda Karoq och Skoda Enyaq iV där svaret mynnar ut i den nya modellen som kommer att få ett namn på fem bokstäver där sista bokstaven är ett q.

Beroende på hur man tolkar rebusen så kan det möjligtvis vara så att den nya modellen tar med sig eldriften från Enyaq och storleken från den mindre Karoq. Eller så betyder rebusen att den nya modellen tar med sig den fossila drivlinan från Karoq och storleken från den större Enyaq. Skoda Karoq är drygt 4,39 meter medan Skoda Enyaq är närmare 4,65 meter i längd.

Vi behöver inte vänta allt för länge på svaret, det kommer redan ikväll klockan 19.00. Under en direktsänd premiär som du kommer kunna se i videospelaren nedanför visar Skoda upp den nya bilen:

Det har genom åren cirkulerat en hel del uppgifter om att Skoda kommer att lansera en mindre kompakt elbil. Det har Skoda också nämnt vid flera Skoda-evenemang som undertecknad deltagit på. Modellen kan motsvara Volkswagen ID.3, men troligtvis i ett suvutförande. Vissa uppgifter pekar på att namnet kan bli Skoda Elroq. Något som i så fall passar in i rebusen.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.