Här är alla 15 nya koncept på elbilar från Toyota och Lexus

Nu ska Toyota satsa på elbilar. Under en pressträff visar koncernchefen Akio Toyoda upp 15 nya koncept på elbilar från Toyota och Lexus. Planen är att lansera 30 helt eldrivna modeller till 2030.

Toyota räknar med att sälja 3,5 miljoner elbilar fram till 2030. Utbudet av prototyper som Toyota nu visar upp inkluderar allt från suvar, jeepar, sportbilar, sedaner och mindre kompakta elbilar. En helt komplett portfölj.

Koncepten från Toyota är flest i antal. Nedanför ser du alla konceptet som man presenterade under evenemanget. Den första bilden visar Toyota bZ4X som Toyota redan visat upp. Den röda mindre bilen med namnet bZ Small Crossover är sannolikt den modell som följer efter bZ4X.

Toyotas första elbil är Toyota BZ4X som kommer i början på nästa år. Det är en suv med omkring 450 kilometer i räckvidd. Efter den följer den mindre crossovern, avslöjar Toyota.

Den mindre kompakta suven är designad specifikt för den japanska och europeiska marknaden. Här berättar Toyota att det finns en avvägning mellan stora och tunga batterier och bilens kompakta format.

För att maximera räckvidden har man istället fokuserat på energieffektivitet. Målet har varit att ta fram en suv med lägst förbrukning i segmentet. Toyotas målsättningen är att förbrukningen ska ligga på 12,5 kWh/100 km för att vara bäst i kompakta suv-segmentet.

Nya koncept från Lexus

Från Lexus får vi nöja oss med något färre koncept. Den första bilden är den första på Lexus RZ som vi tidigare bara sett en skissbild på. Den bygger på samma plattform som Toyota BZ4X och lär ha ungefär samma presentanda och lansering i början på 2022.

Utöver RZ ser vi tre andra koncept på en sportbil, en suv och en mindre sedan.

Evenemanget där Toyota presenterade bilarna går att se i sin helhet i mediaspelaren nedan:

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.