Vinterkörning i fokus för elbilen Ford Mustang Mach-E

Under utvecklingen av sin nya elektriska drivlina har Ford haft vinterprestanda som ett ständigt och återkommande inslag. Vi har fått se flera videosekvenser när man pressar elektriska prototyper på snöklädda vägar.

Nu när elbilen Ford Mustang Mach-E är avtäckt fortsätter Ford med vintertestandet inför leveransstarten i slutet på året. I videon nedan får vi se Ford pressa elbilen på de hala vägarna.

– Mach-E: s fyrhjulsdrift är utformad för att ge föraren trygghet under alla körförhållanden. Teamet har kombinerat den elektriska drivningen, fyrhjulsdriften och bromsstyrning på ett sätt som optimerar finmotorik med omedelbar respons på halt underlag. Det säkerställer att man får den prestanda man förväntar sig från en Mustang – även i snön, säger Robert Iorio chefsdesigner vid Ford.

Leveransstart för Mustang Mach-E kommer att ske i slutet på det här året. Elbilen kommer i flera olika utföranden med ett batteripaket på mellan 75 till 98,8 kWh. Beroende på valt batteri anges räckvidden till mellan 450 och 600 km. Prestandaversionen ska klara 0-100km/h på under fem sekunder.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.