Vill skapa den första lyxiga eldrivna minibussen

Sedan 2014 har kinesiska Iconiq Motors arbetat på en el-minibuss och det är en bil som ska bjuda på en upplevelse utöver det vanliga. Bilen döpt till Seven ska vara ett riktigt lyxåk.

Nu har företaget, som samarbetat med företag från Dubai och Italien, valt att visa en film på bilens exteriör. Se filmen ovanför. En läcker detalj är kamerorna som ersatt backspeglarna.

Räckvidd, pris och lanseringsdatum är fortfarande okänt. Iconiq säger dock att de vill skapa den första attraktiva och åtråvärda minibussen på marknaden.

Och de lär få konkurrens då det har börjat bubbla rejält om minibussar. Elon Musk, Vd på Tesla talade om deras vision om självkörande minibussar som ska lösa många persontransporter inom en inte allt för avlägsen framtiden. Och Ford som talar om autonoma taxibilar till 2021.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.