Vietnamesiska Vinfast redo att kliva in i Europa med två elbilar

Redan i våras berättade den vietnamesiska elbilstillverkaren Vinfast att man var redo att ta sig an Europa under 2022. I samband med bilmässan i LA visar Vinfast nu upp de två elbilarna man kommer att starta med.

Det handlar om två stycken suvar i två olika storleksklasser. Suven Vinfast VF e35 är den mindre av de två. Den större Vinfast VF e36 får bland annat upp till sju sittplatser. Under första halvan av 2022 kommer man öppna för beställningar med leveranser mot slutet av året på utvalda marknader.

Den stora modellen VF e36 mäter hela 5,12 meter och är utrustad med dubbla motorer som tillsammans producerar 400 hästkrafter (300 kW). Köparna ska kunna välja mellan två olika storlekar på batteriet där det större erbjuder över 650 kilometer i räckvidd.

Bland andra detaljer finns en stor skärm på 15,4 tum för infotainmentsystemet, panoramatak, adaptiva LED-stråkkastare och head up-display. Dessutom finns den senaste teknikens förarassistanssystem.

https://www.youtube.com/watch?v=aKzk8r4WATQ

Också en mindre suv

Den mer kompakta suvmodellen VF e35 kommer också med en generös räckvidd på antingen 460 eller 485 kilometer beroende på val av batteristorlek och drivlina. Modellen kommer erbjudas med både bak- respektive fyrhjulsdrift.

Utöver det får vi inte så mycket mer detaljer om de två bilarna.

https://www.youtube.com/watch?v=RK3A4k8oLVo

Lovar branschledande garantier

Till Automotive News lovar Vinfast både hög kvalité och rimliga priser. I sitt pressutskick skriver man också om branschledande garantier i upp till 10 år.

– Med denna produktkvalité, rimliga priser och bra service tycker vi att vi har ett bra elerbjudande, säger Michael Lohscheller VD på VinFast till Automotive News.

VinFast kommer också att satsa på laddinfrastruktur, och man har redan börjat i hemlandet Vietnam.

– I Vietnam bygger VinFast 40 000 laddstationer, bara för att alla inser att om du inte har en laddstation kommer elektrifieringen inte att ta fart, förklarar Lohscheller.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.