Video: Youtuber snubblar över elbilarna GMC Hummer EV och Nissan Ariya vid publika laddare

Kanadensiska Yotubern ”EV, eh?” har åkt till USA för att leta efter pickupen Rivian R1T utanför Rivians fabrik i Normal, Illinois. Under sin resa dit stöter han på två andra helt nya elbilar som ännu inte lanserats på marknaden.

Vid samma station med snabbladdare ser han en pressbil från GMC Hummer EV och en Nissa Ariya. I videon får vi en närmre titt på bilarna, framför allt Hummern som tycks intressera Youtubern mest.

Avslutningsvis får vi också en närmre titt på en Rivian R1T som Youtbern hittat på en parkeringsplats utanför Rivians huvudkontor. Spaningarna ser du i videon nedan:

Leveranserna av GMC Hummer ska starta i USA i höst. Den kraftfulla pickupen erbjuder upp till 1000 hästkrafter och en räckvidd på 450 kilometer. Priserna startar på en bra bit över motsvarande en miljon kronor.

När Nissan Ariya kommer till USA vet vi inte. Däremot får vi se en svensk leveransstart under 2022. Modellen kommer i flera versioner med en räckvidd på mellan 360 till 500 kilometer beroende på storlek av batteri. Priserna kommer att starta på strax över 500 000 kronor oc upp till 700 000 kronor enligt Nissan i samband med en pressvisning i början av året.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.