Video: Xpeng visar hur du styr en flygande elbil (med ratt så klart)

Den kinesiska elbilstillverkaren vill till år 2024 lansera flygande elbilar. Det har man bland annat visat upp genom det flygande konceptet X2. Det konceptet ska sedan resultera i den mer billiknande farkosten HT Aero.

Även om Xpeng fokuserar på autonoma farkoster så undersöker också Xpeng hur vi på bästa sätt kan styra dessa manuellt. För att en van bilist ska kunna styra en farkost bör man också efterlikna styrningen hos en bil.

I en video som Xpeng delat med sig av i sociala medier får vi se Xpeng experimentera och testa en sådan lösning:

– Många är nyfikna på hur man använder en flygande bil. Vi hoppas att det slutliga körläget är lika enkelt och lätt att lära sig som en bil. Vi experimenterar ständigt med den ”flygande bilkontrolllogiken” som integrerar land och luft för att verifiera dess genomförbarhet. Samtidigt undersöker vi också andra möjliga kontrollmetoder, skriver Xpeng på kinesiska medieplattformen Weibo.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.