Video: Värre än befarat med laddboxen Easee Home? Peter Esse reder ut!

Turerna kring laddboxen Easee Home har slagit ner hårt i veckan. Efter att Elsäkerhetsverket dömt ut laddboxen och satt säljstopp har hela elbils-Sverige engagerat sig i frågan. Är laddboxen säker? Räcker det med en jordfelsbrytare?

Någon som verkligen har gått på djupet är Peter Esse som läst rapporter, pratat med Elsäkerhetsverket, elektriker och andra kunniga. Det hela visar sig nog vara mycket mycket värre än vad de flesta och även Peter själv först befarade.

I videon ovanför reder Peter ut vilka punkter Easee Home faller på. Och varför det är mycket allvarligt.

Detta har hänt:

Uppdatering: Jag blev kontaktad av Easee med anledning av att jag publicerat videon ovanför. Easee önskade att ge sin syn på saken. Nedan finns mailet i sin helhet. Jag har även ställt ett par följdfrågor kring den kritik som riktas i videon eftersom nedan mail inte besvarar de punkterna (där väntar jag svar).

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.