Video: Världens smartaste station med snabbladdare

Christoffer Gullin från Elbilsmagasinet har befunnit sig på en semesterresa genom Europa den senaste veckan. På den resan har han kollat in en hel del spännande bilrelaterade saker. En av höjdpunkterna var laddningsstationen Sortimo Innovation Park belägen i Zusmarshausen, Tyskland.

Nu delar Christoffer med sig av en video där vi får titta närmare på stationen. Det här är en laddstationen som sätter upplevelsen i fokus. Här finns 76 laddpunkter med en kapacitet att ladda 2000 elbilar per dygn. Men det är kanske inte antalet laddpunkter som gör laddstationen – utan själva genomförandet som imponerar i det här sammanhanget.

Vid stationen går det att välja mellan snabbladdning på 300 kW för den som har bråttom och snabbt vill åka vidare. Eller så kan man be snabbladdaren att ladda långsammare, till ett lägre pris om man vill dröja sig kvar för att äta eller njuta av några av de andra faciliteterna på området.

Anläggningen i sig är dessutom spektakulärt byggd med en imponerande arkitektur där flera av laddarna sträcker sig upp mot taket som stora svampar.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.