Video: Tom har konverterat en Volkswagen Bubbla till elbil

Tom Zidek på Vintage Volts har under de senaste åren ägnat sig åt att konvertera gamla klassiska bilar till elbilar. Ett av hans mer kända projekt är när han placerade karossen från en Volvo Amazon på underredet från en Tesla Model S.

Men det slutar inte där. Ett av Toms senare projekt är en elbilskonvertering av en Volkswagen Bubbla från 1955. Denna gången kommer den elektriska drivlinan från EV Europe i Nederländerna.

Den största delen av arbetet gjordes under en vecka och till sin hjälp hade Tom lärare och elever från fordons- och transportprogrammet vid Härjedalens gymnasium.

En som bevakat och följt Toms arbete är Morgan Grip. I en video skapad av Morgan får vi en genomgång av konverteringen och får dessutom så klart hänga med på en åktur.

Videon ovanför var inspelad i vintras. Sedan dess har Tom arbetat vidare med Bubblan. I samband med the Great Electric Day i Gävle möttes Tom och Morgan igen. Lyckligtvis innebar det att vi då får en ytterligare titt på VW Bubblan och Toms fortsatta arbete.

Det inslaget ser du i videon nedanför:

Nyfiken på Amazonen? Om du är nyfiken på Toms Amazon-projekt så har även Morgan följt detta. Det första (av fem) avsnitt hittar du på Youtube här.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.