Video: The Stig kör Lucid Air Sapphire med 1200 hästkrafter på banan

I helgen visade Lucid Motors upp sin nya prestandamodell Lucid Air Sapphire. En rejält kraftfull variant av Lucids första elbil Air med 1 200 hästkrafter. Sprinten 0–100 km/h gör den bland annat på under 2 sekunder vilket gör den till en av de snabbaste produktionselbilarna.

Genom ett videoklipp från Youtube-kanalen The Kilowatts får vi nu följa med på en åktur med nya Lucid Air Sapphire. Föraren är ingen mindre än racingföraren Ben Collins, som under en period var den anonyme testföraren The Stig i brittiska Top Gear.

Inslaget med Air Sapphire kan du se i videospelaren nedanför:

Lucid Air Sapphire har utöver extra hästkrafter också ett aerodynamiskt paket, nya bromsar, sportstolar och racingstötdämpare. Priset i USA startar på motsvarande 2,5 miljoner kronor. Runt en miljon mer än lanseringsversionen av Lucid Air.

Lucid är på ingång i Europa, och har meddelat att man ska lansera Air på fyra marknader, Norge, Tyskland, Nederländerna och Schweiz. Den variant som initialt kommer till Europa är inte Sapphire – utan Dream Edition som på de fyra europeiska marknaderna får ett pris på mellan 1,9 till 2,35 miljoner kronor.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.