Video: Tesla rullar ut ny version av sin självkörande mjukvara

Tesla fortsätter att rulla ut sin självkörande mjukvara till förare i USA. Och med den senaste versionen 10.2 får allt fler förare, som bevisat att man kört säkert historiskt, tillgång till mjukvaran.

När mjukvaran är aktiverad kan bilen göra körfältsbyten, väljer filer, navigera efter en förvald rutt, köra runt andra fordon och föremål och svänga till höger eller vänster. Programvaran är inte helt självkörande, utan kräver fortfarande att föraren har full uppmärksamhet på vägen ifall något oförutsett händer.

På nätet finns flera videoklipp med de första intrycken av den nya versionen. Man ser tydligt att mjukvaran inte är helt perfekt, men ändå kapabel till att fatta en hel del beslut och och hantera svåra situationer.

Två klipp med de första intrycken kan du se nedan:

Mörkerkörning:

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.