Följ Allt om Elbil

Hej, vad letar du efter?

Elbil

Video: Tesla rullar ut ny version av sin självkörande mjukvara

Tesla fortsätter att rulla ut sin självkörande mjukvara till förare i USA. Och med den senaste versionen 10.2 får allt fler förare, som bevisat att man kört säkert historiskt, tillgång till mjukvaran.

När mjukvaran är aktiverad kan bilen göra körfältsbyten, väljer filer, navigera efter en förvald rutt, köra runt andra fordon och föremål och svänga till höger eller vänster. Programvaran är inte helt självkörande, utan kräver fortfarande att föraren har full uppmärksamhet på vägen ifall något oförutsett händer.

På nätet finns flera videoklipp med de första intrycken av den nya versionen. Man ser tydligt att mjukvaran inte är helt perfekt, men ändå kapabel till att fatta en hel del beslut och och hantera svåra situationer.

Två klipp med de första intrycken kan du se nedan:

Mörkerkörning:Relaterad läsning

Skriven av

Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.

Kommentera eller läs kommentarer

Elbil

Dagens Nyheter har träffat Volvochefen Håkan Samuelsson inför börsintroduktionen av Volvo Cars. För tidningen berättar han mer om Volvos framtida planering kring nya elbilar....

Elbil

Nu ska Toyota satsa på elbilar. Med det kommer en global satsning på motsvarande 116 miljarder kronor på batterier till elbilar under de kommande...

Stöd Allt om Elbil

Annons

Följ oss på Facebook

Vårt nyhetsbrev

En gång i månaden skickar vi ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.

Annons
Annons