Video: Tesla har börjat leverera nya uppdaterade Tesla Model X

Tidigare i år presenterade Tesla en uppdaterad version av Tesla Model S och Model X. Det blev en snackis då den bland annat fick en ”halv” ratt. Dessutom kunde Tesla imponera med rejält med prestanda i värstingvarianten Plaid.

Leveranserna av nya Model S startade i USA i juni. Nu kommer de första uppgifterna om att Tesla också börjat leverera nya uppdaterade Model X. En kund som tagit en av de första leveranserna har delat med sig av en video på den uppdaterade interiören i Model X.

Videon ser du videospelaren nedan:

Tesla Model X finns att beställa i två versioner. Den ena är Long Range-versionen med en (beräknad) räckvidd på 580 kilometer, Longe Range-modell och prestanda som ska ta den från 10-00km/h på 3,9 sekunder. Prislappen för LR-modellen startar på 1 199 990 kronor

Prestandaversionen Plaid är utrustad med tre motorer med över 1000 hästkrafter, en räckvidd på 547 kilometer och ska klara 0-100 på 2,6 sekunder. De svenska priserna för prestandamodellen startar på 1 279 990kr.

Leveranserna av nya Model X till Sverige kommer antagligen att starta under 2022.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.