Följ Allt om Elbil

Hej, vad letar du efter?

Eldrift

Video: Svenskt vintertest på 75 mil med sju elbilar

Tidningen Auto Motor & Sport har gett sig ut på snöiga vägar med sju elbilar. Målet är att testa vilka av elbilarna som tar sig snabbast runt en planlagd rutt. Självklart inom rådande hastighetsbegränsningar.

Elbilarna som är med i testet är Audi e-tron Sportback 55, Kia e-Niro, Porsche Taycan 4S, Renualt Zoe, Tesla Model 3, Volvo XC40 och Volkswagen ID.3. Totalt kör man från Solna, via Jönköping, Skövde och Örebro tillbaka till Solna. En sträcka på 75 mil.

I videoklippet nedan på 60 minuter kan du följa tidningens medarbetare under färden. I slutet av klippet summeras körtiderna och laddtiderna. På det stora hela är de flesta förarna nöjda med sina bilar under långresan. En del menar att det finns utvecklingspotential i vissa av modellerna.

Se inslaget nedan:Relaterad läsning

Skriven av

Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.

Kommentera eller läs kommentarer

Elbil

Volvo och Volkswagen är de enda biltillverkarna med tillverkning i Europa som är redo nog att ställa om till elbilar och klara EU:s mål...

Eldrift

Tysklands transportminister Andreas Scheuer vill att Tesla öppnar upp sitt nätverk av snabbladdare i landet. Anledningen är att Andreas vill säkerställa att landets laddnätverk...

Stöd Allt om Elbil

Annons

Följ oss på Facebook

Vårt nyhetsbrev

En gång i månaden skickar vi ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.

Annons
Annons