Följ Allt om Elbil

Hej, vad letar du efter?

Elbil

Video: Svensk premiärvisning av nya Kia EV6 – en första titt

I veckan var det premiärvisning av nya Kia EV6 i Sverige. Kia har visat upp en förserieversion av den kommande elbilen för press och utvalda förhandsbokare.

Mina första intryck är att Kia skapat en läcker elbil, där bilens mjuka former kontrasteras av tuffa detaljer. Det är ett nytt formspråk som är något mer ”spejsat” än vad vi är vana vid att se på Kia. I videon nedan kan du se mina första samlade intryck av bilen:

Tidigare i vår öppnade Kia orderböckerna för EV6 och de första leveranserna kommer att ske omkring september eller oktober. I Sverige får Kia EV6 ett batteri på  77,4 kWh och med en räckvidd på upp till 510 kilometer beroende på val av drivlina.

Med EV6 kommer Kia ligger i framkant för snabbladdning. Att ladda från 10 till 80 procent ska vara möjligt på 18 minuter. Instegsmodellen av Kia EV6 kostar från 569 900 kr.

Under hösten hoppas vi kunna återkomma med en provkörning i samband med att de första produktionsbilarna kommer till Sverige.Relaterad läsning

Skriven av

Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.

Kommentera eller läs kommentarer

Eldrift

OKQ8 ska bygga landets största nätverk av snabbladdare i samarbete med Skellefteå Kraft. Totalt ska man bygga över 300 stationer i Sverige. Den första...

Notis

Tesla ska utrusta kommande Tesla Roadster med små raketer som genom kraftiga luftpuffar ska öka accelerationen och väghållningen. En som inte tycks kunna vänta...

Stöd Allt om Elbil

Annons

Följ oss på Facebook

Vårt nyhetsbrev

En gång i månaden skickar vi ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.

Annons
Annons