Video: Svensk premiärvisning av nya Kia EV6 – en första titt

I veckan var det premiärvisning av nya Kia EV6 i Sverige. Kia har visat upp en förserieversion av den kommande elbilen för press och utvalda förhandsbokare.

Mina första intryck är att Kia skapat en läcker elbil, där bilens mjuka former kontrasteras av tuffa detaljer. Det är ett nytt formspråk som är något mer ”spejsat” än vad vi är vana vid att se på Kia. I videon nedan kan du se mina första samlade intryck av bilen:

Tidigare i vår öppnade Kia orderböckerna för EV6 och de första leveranserna kommer att ske omkring september eller oktober. I Sverige får Kia EV6 ett batteri på  77,4 kWh och med en räckvidd på upp till 510 kilometer beroende på val av drivlina.

Med EV6 kommer Kia ligger i framkant för snabbladdning. Att ladda från 10 till 80 procent ska vara möjligt på 18 minuter. Instegsmodellen av Kia EV6 kostar från 569 900 kr.

Under hösten hoppas vi kunna återkomma med en provkörning i samband med att de första produktionsbilarna kommer till Sverige.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.