Video: Supereffektiva Lightyear One tillbaka på testbanan – inför starten i sommar

Den supereffektiva elbilen One från holländska uppstickarna Lightyear är tillbaka på testbanan. Denna gången ska man testa och validera aerodynamiken hos One inför tillverkningsstarten till sommaren.

Målet i testerna är att nå en dragkoefficient på under 0,20. Något som man har uppnått enligt tidigare i laboratoriumtester. Nu vill man testa One under mer verkliga förhållanden.

– Den största utmaningen med elbilar är räckvidden och aerodynamiken har en direkt påverkan på räckvidden hos elbilar. Speciellt om man kör snabbt och vi försöker här lära oss hur bilen beter sig under naturliga förhållanden, förklarar Lightyear-ingenjören Niclas Osorio i en video från testbanan.

I testerna mäter man luftströmmar runt hela bilen med utrustning monterad runt bilen. Vid höga hastigheten är aerodynamiken direkt avgörande för räckvidden. I lägre hastigheter är rullmotståndet det som påverkar räckvidden.

Rekord i effektivitet

Lightyear har testat One flitigt under det gångna året. Förra sommaren genomgick One ett räckviddstest. Då kom man 710 kilometer på en enda laddning, med en förbrukning på 8,6 kWh/100 kilometer.

Planen är att starta tillverkningen i begränsad upplaga till sommaren. Man kommer då tillverka 946 One i en fabrik i Finland. One har ett batteri på 60 kWh och målet är en WLTP-räckvidd på över 725 kilometer.

I bilen sitter fyra motorer, som oberoende av varandra driver hjulen. Trots fyra motorer så är den inget prestandamonster. Lightyear prioriterar effektivitet och 0-100 km/h sker på omkring 10 sekunder. Priset för en One i den begränsade upplagan ligger på ungefär 1 600 000 kronor.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.